Αρχική σελίδα  |  Πτήσεις  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

Μονοπάτι που ξεκινάει από την παράκτια περιοχή του Ξερόκαμπου μεταξύ του κόλπου του Αμάτου και η μεγάλη παραλία που ονομάζεται "Μαζιδά η Άμμος".

 

Δεν αναφέρθηκε στο έδαφος, ωστόσο, αναγνωρίζεται εύκολα και εκτυλίσσεται σε ένα γραφικό φαράγγι μέχρι να ανέλθει στο χωριό Ζήρος στο ανατολικό άκρο του οροπεδίου των Αρμενοχαντράδων. Είναι ένα διαδρομή που εξακολουθούν τους βοσκούς να χρησιμοποιούνται και σήμερα για τη μετακίνηση των κοπαδιών, απαιτείται χρόνο ταξιδιού περίπου τρισήμισι ώρες.

 

Από το σημείο όπου αρχίζει το "Ξερόκαμπος-Ζήρος" αν στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο θα βρεθείτε σε ένα παραλιακό μονοπάτι (και αυτό δεν έχει αναφερθεί στο έδαφος) το οποίο οδηγεί στην Αγία Ειρήνη (ένα μικρό ακατοίκητο χωριό με θέα σε ένα πανέμορφο κόλπο), ενώ, ξεκινώντας πάντα από του σημείου έναρξης, εάν παίρνετε την κατεύθυνση προς τα δεξιά, ακολουθώντας την ακτή μέχρι την επιστροφή στο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, θα φτάσετε μετά από 3 χιλιόμετρα στο κέντρο του μικρού χωριού του Ξεροκάμπου, εδώ ξεκινάει το μονοπάτι προς τον Κάτω Ζάκρο.

 

Η Αγία Ειρήνη είναι επίσης προσβάσιμη από μια κυκλική διαδρομή που αποκλίνει από το κύριο μονοπάτι "Ξερόκαμπος-Ζήρος".

 

4 χιλιόμετρα από την αρχή του μονοπατιού, πέρα από το πρώτο μέρος του με τα πιο δυσπρόσιτα χαράδρα, θα βρείτε το διχασμό το οποίο στα αριστερά οδηγεί (800 μέτρα) στο παραδοσιακό ημι-εγκαταλελειμμένο χωριό του Χαμαίτουλο και, στη συνέχεια, πέραν αυτού, συνεχίσει για ένα μικρό τμήμα του ασφαλτοστρωμένου δρόμου (άλλα 800 μέτρα) και, τελικά, συνδέεται με ένα χωματόδρομο που εύκολα περπατιέται μέχρι τα λίγα σπίτια της Αγίας Ειρήνης και τη βοτσαλωτή παραλία του.

 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παράκαμψη είναι αυτή που θα βρείτε όταν φτάσετε στο υψηλότερο σημείο τη διαδρομή "Ξερόκαμπος-Ζήρος" (υψ. ΜΣΘ 700 μ.), εδώ θα αφήσετε το χωματόδρομο για να μπείτε στο τελευταίο τμήμα του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, στα αριστερά θα δείτε το εγκαταλελειμμένο χωριό Λαμνώνι και από εκεί στρίβοντας δεξιά, πάντα πάνω στο πλακόστρωτο δρόμο, θα φτάσετε σε 3 χιλιόμετρα στο υψηλότερο σημείο της περιοχής που ονομάζεται "Μάρε", ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα που εκτείνεται στο Λιβυκό Πέλαγος από τα πρώτα νησιά των Δωδεκανήσων (Κάσος και η Κάρπαθος) στα βόρεια, μέχρι αυτά που σηματοδοτούν τα σύνορα της Κρήτης προς την Ανατολή (Κουφονήσι).

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Εάν θέλετε να μείνετε κοντά στο μονοπάτι "Ξερόκαμπος-Ζήρος" τα πλησιέστερα καταλύματα είναι εκείνες του Ξεροκάμπου.

Αναφέρουμε εδώ μια ποιοτική επιλογή διαθέσιμα για κράτηση μαζί μας της Xerocamboscreta.com.

Villa Sirena Kavali Apartments Anatolì Apartments Aktì Studios   Creta Sun Villa Ampelos      

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Επιστροφή στο Ξερόκαμπο

Versione in Italiano   English version   German version   Version française

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Πληροφορίες και Κρατήσεις

©Web-Master Andrea Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com -- Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας 1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα και τα γραφικά που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site www.xerocamboscreta.com αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini, η δορυφορική εικόνα λαμβάνεται από το Google Earth.