Αρχική σελίδα  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

Versione in Italiano   German version   English version   Version française

<<<<<<<<< >>>>>>>>

Version française   English version   German version   Versione in Italiano

Το Κουφονήσι (εδώ πάνω φωτογραφήθηκε μετά την υποβλητική χιονόπτωση του Φεβρουαρίου του 2004) είναι ένα σύνολο από πέντε ακατοίκητα νησιά της ομορφιάς πραγματικά αξέχαστη.

 

Γεμάτο υπέροχες αμμουδιές αλλά και βοτσαλωτές ερημικές παραλίες (υπάρχει ένα με πέτρες πράσινου χρώματος..... είναι ένα θέαμα της φύσης!) και απότομους βράχους με θαλάσσιες σπηλιές, Κουφονήσι διαθέτει μια θάλασσα με σπάνια διαφάνεια και μια ποικιλία χρωμάτων σχεδόν μοναδική στη Μεσόγειο.

 

Γνωστό από την αρχαιότητα ως σημείο της παραγωγής και του εμπορίου των πολύτιμων πορφυρή χρώμα, στο Κουφονήσι από του ρωμαϊκού περίοδο έχουν παραμείνει ερείπια ενός λιμάνι, ένα αμφιθέατρο και ενδιαφέρουσα λείψανα κτιρίων με ψηφιδωτά.

 

Δύο άλλα κτίρια, πιο πρόσφατη, βρίσκονται στο κύριο νησί, είναι ένα μικρό καταφύγιο για τους ψαράδες και μια μικρή εκκλησία (Άγιος Νικόλαος).

Ο βυθός του Κουφονήσι είναι όμορφο και (λόγω των πολλών βραχώδεις προεξοχές σε μεγάλες αποστάσεις από την ακτή) επίσης πολύ πλούσιο απομεινάρια των αρχαίων πλοίων (περιττό να πούμε ότι απαγορεύεται να πάρετε μαζί σας αρχαιολογικά ευρήματα κάθε είδους).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για να επισκεφθείτε ένα τέτοιο παράδεισο πατήστε στην εικόνα εδώ παρακάτω.......................

 

βαρκάδες και Εκδρομές στο Λιβυκό Πέλαγος - Κρήτη

Versione in Italiano   German version   English version   Version française

<<<<<<<<< >>>>>>>>

Version française   English version   German version   Versione in Italiano

Τουριστικός Χάρτης Λασιθίου

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Πληροφορίες και Κρατήσεις

©Web-Master Andrea Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com

 

Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας

1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα, γραφικά, εικόνες που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini www.xerocamboscreta.com