Αρχική σελίδα  |  Πτήσεις  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

English version   Versione in Italiano   German version   Version fran?ise

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Version fran?ise   German version   Versione in Italiano   English version

Πρακτικές πληροφορίες

(διαμονή στον Ξερόκαμπο)

Περιβαλλοντικές πληροφορίες

Στον Ξερόκαμπο θα βρείτε τέσσερις ταβέρνες (μια μόνο είναι ανοιχτή όλο το χρόνο) και ένα μικρό παντοπωλείο που είναι συνήθως επαρκής για τις βασικές ανάγκες για μικρές ή μεσαίες τουριστικές διαμονές. Προσφέρει φρέσκο ψωμί, κρητικό παξιμάδι και κέικ από τον φούρνο του Ζήρου, γάλα, τυρί και αυγά, φρούτα και λαχανικά, ποτά, κατεψυγμένα προϊόντα, τσιγάρα, τηλεφωνικές κάρτες, προϊόντα υγιεινής, αντηλιακά, ομπρέλες και μικρά φουσκωτά και παιχνίδια παραλίας για παιδιά..... στην πράξη, έχει λίγο από όλα και ποτέ δεν κλείνει το καλοκαίρι, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09.00πμ. έως τις 09.30μμ. Το χειμώνα είναι κλειστός.

 

Εκτός από αυτό όμως στον Ξερόκαμπο δεν θα βρείτε κανένα άλλο είδος καταστήματος, δεν υπάρχουν εδώ περίπτερο, φαρμακείο, βενζινάδικο αλλά ούτε καν ξενοδοχείο, παμπ ή ντίσκο και ακόμη και ΑΤΜ δεν θα βρείτε εδώ..... να το θυμηθείτε αυτό όταν θα έρχεστε στην κοιλάδα για τις διακοπές σας, μια προληπτική οργάνωση ποτέ πραγματικά δεν βλάπτει.

Γεωγραφικές πληροφορίες

(οι παραλίες)

Ξερόκαμπος

αποστάσεις

Villa Sirena Anatol Apartments Creta Sun Kavali Apartments Villa Ampelos

Τουριστικές

πληροφορίες

Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές σε ταβέρνες και σε μερικά ενοικιαζόμενα, για την ανάληψη μετρητών αλλά πρέπει να πάτε στο ΑΤΜ που βρίσκεται στη Ζάκρο (το πλησιέστερο χωριό, είναι σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από τον Ξερόκαμπο) εδώ θα βρείτε το φαρμακείο (στην κεντρική πλατεία), το βενζινάδικο, μερικά καταστήματα τροφίμων και τρεις μηχανικούς (ένα, το πρώτο που συναντάτε στην είσοδο του χωριού, επισκευάζει και ελαστικά).

 

Ο Ξερόκαμπος από το 2017 έχει συνδεθεί στο Ίντερνετ με οπτικές ίνες, έτσι σχεδόν όλα τα καταλύματα της περιοχής είναι σήμερα εξοπλισμένα με ασύρματη σύνδεση με καλή ταχύτητα. Θετικά πολύ σύγχρονο!

Πως

το Βρείτε

Ο καιρός

στο

Ξερόκαμπος

Akt Studios

Αντίθετα, δυστυχώς, η ιατρική βοήθεια λείπει, ο πρώτος Γιατρός βρίσκεται στη στρατιωτική βάση του Ζήρου, 28 λεπτά με το αυτοκίνητο (στο κέντρο του Ζήρου θα βρείτε ΑΤΜ).

 

Στη Ζάκρο, όμως, η τοπική κοινότητα έχει εξοπλιστεί με έναν απινιδωτή και σε περίπτωση σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης απλά ρωτήστε στο φαρμακείο ή σε οποιαδήποτε επιχείρηση που μπορείτε να βρείτε ανοιχτή για να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες.

 

Το πρώτο εξοπλισμένο νοσοκομείο (επίσης με την υπηρεσία ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 166 για έκτακτης ανάγκης) είναι το δημόσιο νοσοκομείο της Σητείας που απέχει περίπου 1 ώρα.

 

Για να επιστρέψουμε σε πιο ελαφριά θέματα και να ολοκληρώσουμε αυτόν τον σύντομο χώρο πληροφοριών, σημειώνουμε ότι είναι δυνατό να μείνετε στην περιοχή, για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, και θα βρείτε διαφορετικές δομές σε αυτή τη σελίδα αφιερωμένη στα

"Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια, στούντιο και βίλες στο Ξερόκαμπο"

Βίλλα Άμπελος έχει 2 δίκλινα δωμάτια, 1 τρίκλινο δωμάτιο και ένα μεγάλο διαμέρισμα που φιλοξενεί έως και 7 άτομα

Διαμερίσματα Καβάλι έχει 6 διαμερίσματα για 4 άτομα με την διαθεσιμότητα του 1 επιπλέον κρεβάτι

Villa Sirena (βίλα κατάλληλη για άτομα με ειδικές ανάγκες) διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι με κουζίνα, δύο μπάνια και ιδιωτική πισίνα

Διαμερίσματα Ανατολή έχει 1 στούντιο για 2 άτομα και δύο διαμερίσματα για 3 άτομα και η διαθεσιμότητα για 4ο κρεβάτι

Creta Sun προσφέρει δύο στούντιο με διπλό κρεβάτι και δύο διαμερίσματα με διπλό κρεβάτι και καναπέ-κρεβάτι

Akti Studios έχει 1 διαμέρισμα για 5 άτομα, 1 για 4 άτομα και 10 στούντιο για 2 άτομα

 

   

English version   Versione in Italiano   German version   Version fran?ise

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Version fran?ise   German version   Versione in Italiano   English version

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Φωτογραφίες του Ξεροκάμπου  |  Πληροφορίες

Andrea Maria Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com

 

Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας

1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα, γραφικά, εικόνες που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini - www.xerocamboscreta.com - δορυφορικές εικόνες και οδικές διαδρομές σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από Windy.com και απ'το Google Maps