Αρχική σελίδα  |  Πτήσεις  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

German version   English version   Versione in Italiano   Version française

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Version française   Versione in Italiano   English version   German version

Καιρός, 24 Μάιος
Καιρός σε Σίσσι
+29

Μεγ.: +29° Ελάχ.: +19°

Υγρασία: 29%

Αέρας: NNW - 13 KPH

Σίσι

eίναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης στην αρχή του νομού Λασιθίου, κατά την εθνική απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της ήταν 1.003 (πηγή Wikipedia.gr).

 

Το κατοικημένο κέντρο του αναπτύχθηκε γύρω σε ένα βαθύ και φυσικό προστατευμένο όρμο που χρησιμοποιείται από πάντα ως καταφύγιο για τους ψαράδες.

Φωτογραφία από τον John Freeman

Στο Σίσι δεν θα βρείτε μεγάλες παραλίες (κυριαρχεί εδώ ο βράχος και όχι η άμμος!), όπως και σε άλλες περιοχές του νησιού, τις λίγες διαθέσιμες είναι μικρές

(Μπούφου,

Αυλάκι και

"καλημέρα κρήτη") ή τεχνητή (όπως αυτή στην είσοδο στο λιμάνι) και το καλοκαίρι είναι γεμάτες με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ωστόσο το χωριό έχει ενδιαφέρον επειδή αν και έχει πολλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολλές φορές σημαντικού μεγέθους, δεν φαίνεται χαοτικό ως την ακτογραμμή από τα Μάλια και μετά που δεν απέχει πολύ από εδώ (5 χιλιόμετρα μόνο).

Σίσι διατηρεί, αντ'αυτού, ήσυχο ρυθμό και διαφορετικά χαρακτηριστικά, χωρίς ψηλά κτίρια, με μερικά χρωματισμένα σοκάκια με μαγαζάκια που πουλάνε τοπικά προϊόντα, με μια όμορφη μαρίνα με έντονα χρώματα της

Μεσογείου και πολλά ταβερνάκια που σας προσκαλούν να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και τα φρέσκα ψάρια η οποία εδώ δεν λείπει ποτέ!

Η θέση του Σισίου (στις συντεταγμένες +35° 18' 24.870" Βόρεια, +25° 31' 20.049" Ανατολικά) είναι ιδανική να επισκεφθείτε τον κεντροανατολικό τμήμα της Κρήτης επειδή είναι σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο (40,5 χλμ.) και από το λιμάνι του Ηρακλείου (43,6 χλμ.) και είναι περίπου 2,5 χλμ. από την εθνική οδό (Ε75) που συνδέει (με 28,4 χλμ.) με την πρωτεύουσα του νομου Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος (όλες οι αποστάσεις που λαμβάνονται είναι από το Google Earth).

Κοντά στο Σίσι αξίζουν μια επίσκεψη το μικρό παραδοσιακό χωριό Επάνω Σίσι (σε 1,5 χλμ.), η όμορφη Ορθόδοξο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιος Γεώργιος Σεληνάρι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα

άγρια βράχια του ομώνυμου φαραγγιού, και το παραδοσιακό, ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (σε 7 χλμ.) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές (360 μέτρα υψόμετρο) του βουνού Αναβλόχου.

Μην ξεχνάτε, για να ολοκληρώσετε μια διαμονή σ'αυτές τις περιοχές, να επισκεφτείτε τα όμορφα λείψανα των σημαντικών μινωικό ανάκτορο των Μαλίων , ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού το οποίο απέχει μόλις 4 χλμ. από το Σίσι.

German version   English version   Versione in Italiano   Version française

<<<<<<<<< >>>>>>>>

Version française   Versione in Italiano   English version   German version

Τουριστικός Χάρτης Λασιθίου

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Πληροφορίες και Κρατήσεις

©Web-Master Andrea Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com

 

Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας

1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα και τα γραφικά που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site www.xerocamboscreta.com αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini.