Αρχική σελίδα  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

English version   Versione in Italiano   Version française   German version

<<<<<<<<< >>>>>>>>

German version   Version française   Versione in Italiano   English version

Μόχλος είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κρήτης

(στις συντεταγμένες +35° 11' 1.064" Βόρεια, +25° 54' 19.931" Ανατολικά),

μέρος του Δήμου Σητείας από το 2011.

Ο οικισμός του το χειμώνα δεν έχει περισσότερα από 121 μόνιμους κατοίκους (πηγή Wikipedia.gr, εθνική απογραφή του 2011) και μπορεί να επιτευχθεί μέσω ένα γραφικό δρόμο που περιβάλλεται από ελαιώνες.

Η περιοχή του Μόχλου δεν

Καιρός, 24 Μάιος
Καιρός σε Μόχλος
+24

Μεγ.: +24° Ελάχ.: +19°

Υγρασία: 41%

Αέρας: NNW - 16 KPH

πολύ επηρεάζεται από των καλοκαιρινών ανέμων Μελτέμι και διατηρεί ένα ενδιαφέρον τοπίο, πανέμορφος είναι ο κόλπος που κοιτάζει με τα πεντακάθαρα
Τουριστικός Χάρτης του Λασιθίου

νερά (ιδανικό μέρος για snorkelers) και πολύ ενδιαφέροντα είναι τα δύο νησιά, η Ψείρα και του Αγίου Νικολάου (πλούσιες με Μινωική ευρήματα), αλλά και εντυπωσιακά τα σκοτεινά βράχια που περικλείουν ανατολικά το όρμο.

Η μόνη έλλειψη που μπορούμε να βρίσκουμε σε αυτόν τον παράκτιο χώρο είναι ότι δεν προσφέρει αμμώδεις περιοχές, δυστυχώς οι παραλίες είναι πολύ λίγες και όλες από χαλίκι.

 

Δυο μικρές είναι στην καρδιά του χωριού κοντά στις ταβέρνες και στο παλιός μόλος, εκεί είναι η μεγαλύτερη (ονομάζεται Λιμενάρια) κοντά στο νέο λιμάνι, και υπάρχει η βοτσαλωτή παραλία Λούτρες (περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά του Μόχλου) οργανωμένη με ενοικίαση ομπρέλες και ξαπλώστρες και προσφέρει μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ (θαλάσσιο σκι, μπανάνα και ντόνατ δαχτυλίδια, τζετ σκι, θαλάσσια ποδήλατα και εκδρομές ταχύπλοο).

 

Εάν αγαπάτε άμμος, Θόλος είναι η κοντινότερη παραλία και θα βρείτε 14 χιλιόμετρα (περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο) προς την κατεύθυνση Καβούσι-Παχιά Άμμος.

 

Παρά την έλλειψη παραλίες Μόχλος προσφέρει στον τουρισμό μια καλή ελληνική κουζίνα (προτείνεται από τα πέντε εστιατόρια στο παραλιακό) και η πολιτιστική ζωή του καλοκαιριού (κυρίως μουσικής) που φυσικά επικεντρώνεται στις ταβέρνες.

 

Στο Μόχλο θα βρείτε δύο μίνι μάρκετ, δύο καταστήματα με σουβενίρ και δύο μπαρ (το ένα εξοπλισμένο με πισίνα). Το κοντινότερο ταχυδρομείο και το φαρμακείο βρίσκονται σε Τουρλωτή (περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο) και τα πρατήρια βενζίνης βρίσκονται σε Μέσα Μουλιανά και στο Καβούσι.

 

Μόχλος, που δεν συνδέεται με τη δημόσια υπηρεσία λεωφορείων, είναι 37 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 35 χλμ. από τη Σητεία και 29 χλμ. από την Ιεράπετρα (αποστάσεις που λαμβάνονται από το Google Maps).

English version   Versione in Italiano   Version française   German version

<<<<<<<<< >>>>>>>>

German version   Greek version   Version française   English version

Τουριστικός Χάρτης Λασιθίου

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Πληροφορίες και Κρατήσεις

©Web-Master Andrea Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com

 

Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας

1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα, γραφικά, εικόνες που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini www.xerocamboscreta.com