Αρχική σελίδα  |  Πτήσεις  |  Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση  |  Οδικός Χάρτης  |  Αποστάσεις στην Κρήτη  |  Επαφή

German version   English version   Version française   Versione in Italiano

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Versione in Italiano   Version française   English version   German version

Μύρτος

είναι ένα μικρό και όμορφο χωριό που βρίσκεται στις συντεταγμένες +35° 11' 1.064" Βόρεια, +25° 54' 19.931" Ανατολικά, σε έναν από τους λίγους μη ανέμων περιοχές του νησιού της Κρήτη.

Ο οικισμός του έχει μόνιμο πληθυσμό 441 άτομα (πηγή Wikipedia.gr, εθνική απογραφή του 2011) και αποτελεί μέρος του Δήμου Ιεράπετρας από το 2011.

Ο Μύρτος στα νότια βρίσκεται αντιμέτωπος με το Λιβυκό πέλαγος και δεν επηρεάζεται από το εποχικός καλοκαιρινός άνεμος μελτέμι, επειδή προστατεύονται, προς τα βόρεια, από το επιβλητικό Όρος Δίκτη (ύψος 2,148 μ.), μία από τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Κρήτης.

 

Το κλίμα του Μύρτου, χάρη σε αυτή πραγματική τυχερή θέση διαθέτει υπο-τροπικά χαρακτηριστικά με ήπιες και συνεπώς ευχάριστες θερμοκρασίες για μεγάλο μέρος του έτους.

 

Στην περιοχή και σε στενές κοιλάδεςπου ακολουθούν τη δυτική ακτή, προς τα χωριά του Βάτος, Τέρτσα, Σινδωνία και μέχρι Άρβη, δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί παραγωγικές φυτείες μπανάνας,

Τουριστικός Χάρτης του Λασιθίου

που καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς καμία προστασία, ακριβώς λόγω αυτό τον σπάνιο και ασυνήθιστο μικροκλίματος.

 

Μύρτος έχει περίπου 400 μόνιμους κατοίκους, δέκα εστιατόρια, λίγα καφενία, δύο παντοπωλεία, χασάπης, ένα φούρνο και ορισμένα καταστήματα της χειροτεχνίας και των τουριστικών σουβενίρ που θα tα βρείτε μέσα στα πολύχρωμα παραδοσιακά σοκάκια.

Εδώ θα συναντήσετε έναν τουρισμό στην αναζήτηση της ηρεμίας, που δεν θέλει θορυβώδες ντίσκο (στο χωριό δεν υπάρχουν τέτοιες!) και η χαοτική ζωή από τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, αλλά εκτιμά τα χρώματα, τους ρυθμούς και τις παραδοσιακές γεύσεις των ελληνικών νησιών.

 

Το λιμανάκι των ψαράδων όπου μπορείτε να βρείτε το φρέσκο ψάρι, το περπάτημα στο ηλιοβασίλεμα στην ακτή της όμορφη θάλασσα και στα δρομάκια μεταξύ ταβέρνες ευωδιαστές κίμινο, ρίγανη και κανέλα, ανάμεσα στα σπίτια, λευκό και μπλε χρώμα κοσμείται με λουλούδια, και στα μικρά καφενεία όπου ήσυχοι παίκτες παίζουν κάρτες ή τάβλι πίνοντας καφέ, ρακή η ούζο........... αυτή είναι η πραγματικότητα μιας αναγέννησης διακοπές σε αυτό το μέρος.

Αλλά εδώ δεν υπάρχει μόνο αυτό, το χωριό προσφέρει επίσης πολλές διαφορετικές διαδρομές πεζοπορία (όπως με τα φαράγγια της Σαρακίνας που αναχωρούν από το κοντινό παραδοσιακό χωριό των Μύθων) αφιερωμένα σε εκείνους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα όμορφα τοπία της Κρήτης.

Ο Μύρτος είναι 15 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, 50 χλμ. από τον Άγιος Νικόλαος και 80 χλμ. από το Ηράκλειο.

German version   English version   Version française   Versione in Italiano

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Versione in Italiano   Version française   English version   German version

German version   English version   Version française   Versione in Italiano

<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>

Versione in Italiano   Version française   English version   German version

Τουριστικός Χάρτης Λασιθίου

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Κρήτη  |  Διανυκτέρευση στο Ξερόκαμπος  |  Πληροφορίες και Κρατήσεις

©Web-Master Andrea Marini andrea18@otenet.gr - marinator2001@yahoo.com

 

Εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με ημερομηνία 25/09/2013 με αριθμό αδείας

1040E 6061 01822 01

Licenza Creative Commons
Όλα τα κείμενα και τα γραφικά που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του site www.xerocamboscreta.com αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Andrea Marini.